Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned 0,3 prosent, eller innenfor intervallet -0,4, -0,2 prosent.«Det har vært små bevegelser på de utenlandske børsene det siste halve døgnet (etter at Oslo Børs stengte torsdag)», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, investorene er fremdeles opptatt av den potensielle handelskrigen mellom USA og `resten av verden´. I denne forbindelse ønsker vi å gjenta oss til det kjedsommelige om at det ordner seg, gitt kombinasjonen av USAs enorme gjeldsberg og tilsvarende `enormt rike´ handelspartnere (Kina, Norge mfl.). Alle parter vil enes om en god løsning på situasjonen, tror vi. Noe annet vil være idioti», fortsetter analysesjefen.«I går var det for øvrig rentemøte i Norges bank, der sentralbanksjefen signaliserte at første rentehevning kommer etter sommeren en gang. Vi derimot, gitt at vekstimpulsene i EU (vår viktigste handelspartner) er sterkere enn her hjemme, tror renteutviklingen i Norge vil speile ECBs evt. innstrammingspolitikk. Med andre ord, det blir neppe de store renteutslagene i overskuelig fremtid», ifølge Berntsen.Videre vil Berntsen gi Statoil ros for sitt navnebytte (equinor). Han skriver at de har ventet en god stund på dette allerede. Navnet, logoen og fargevalg vil gjøre det vesentlig enklere å forankre selskapets fremtidsvisjoner og utviklingsprosesser både internt og eksternt, mener analysesjefen.AsiaDe fleste Asia-børsene faller fredag.Da Tokyo-børsen stengte, var Nikkei ned 0,58 prosent til 21.676,51, mens den bredere Topix-indeksen hadde gått tilbake 0,40 prosent til 1.736,63.Japans industriproduksjon falt 6,8 prosent fra desember i januar, og 2,5 prosent på årsbasis, viser endelige tall fra landets statistikkmyndigheter.Konsensus pekte mot 6,6 prosent nedgang på månedsbasis og 2,7 prosent oppgang på årsbasis.Mer Trump-kaosVarsler om mer kaos i Trump-administrasjonen tester ifølge Reuters investorenes nerver.De samme nervene er allerede tynnslitte av at presidenten er i ferd med å innføre tollsatser som kan trigge en handelskrig.Wall Street Journal skriver at Det hvite hus vurderer å innføre toll på minst 30 milliarder dollar av kinesisk import. Reuters meldte tidligere denne uken et beløp på 60 milliarder dollar.På et 
blandet Wall Street Asia-oversikten her. onsdagens rapport gårsdagens rapport
Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her
 • Satellittregnskap for turisme, 2015-2016
 • Kostnadsindeks for lastebiltransport, februar 2018
 • Utenrikshandel med varer (handelsbalanse), februar 2018, foreløpige tall 
 • Reiseundersøkelsen, 4. kvartal 2017
 • Skatteregnskap, februar 2018
 • Japan: industriproduksjon endelig, januar
 • ØMU (11:00): KPI endelig, februar
 • USA (13:30): Boligbygging, februar
 • USA (14:15): Industriproduksjon, februar
 • USA (15:00): Ledige stillinger, januar
 • USA (15:00): Michigan-indeksen foreløpig, mars
 • Sino Agro Food (4. kvartal)
 • Akastor (årsrapport)
 • Hofseth BioCare (årsrapport)
 • ABG Sundal Collier Holding (årsrapport)
 falt S&P 500 for fjerde dag på rad.Ny mann mot exitNew York Times skriver at spesialetterforsker Robert Mueller har utstedt en stevning for dokumenter tilknyttet Donald Trumps virksomheter.Samtidig melder Washington Post at Trump har bestemt seg for å sparke sin sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.Dette skjer bare dager etter at utenriksminister Rex Tillerson og økonomisk rådgiver Gary Cohn forsvant ut.Svakere dollarUSDJPY har vært oppe i 106,36 på sitt laveste fredag, men har hentet seg noe inn og står i skrivende stund i 105,86.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,1 prosent, og Samsung Electronics trekker ned rundt to prosent på dagen da Galaxy S9 og S9+-telefonene vil være ute i flere markeder etter lanseringen i februar.I Shanghai faller large cap-indeksen CSI 300 0,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er omtrent uendret. Det samme er Hang Seng i Hong Kong.«Down under» stiger Sydney-børsen 0,5 prosent, og alle delindekser trekker ned med unntak av gullprodusenter.OljeprisenOljeprisene stiger forsiktig fredag morgen.Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 65,17 dollar, mens WTI-oljen klatrer 0,1 prosent til 61,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Det som holder prisutviklingen i sjakk, er ifølge Reuters den samme bekymringen som før.Produksjonsøkningen utenfor OPEC, og da spesielt i USA.OPEC forespeilet selv i  utsikter til nettopp at produksjonen vil øke mer enn etterspørselen i 2018.Det internasjonale energibyrået (IEA) sier det samme, og skrev i  at verdens oljelagre vil stige i 1. kvartal i år.- Oljen og aksjemarkedet har beveget seg hånd i hånd, noe som i bunn og grunn betyr at oljen er ekstremt sensitiv for vekstutsiktene, sa analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, til Reuters i går.Tekniske nivåer«Osebx falt 0,48 prosent til 806,71 poeng torsdag. Hovedindeksen har teknisk motstand ved 822 og ved 840 poeng, mens 801, 794 og 782-783 er tekniske støttenivåer», heter det fra Christiania Securities.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 806,71 torsdag, etter en nedgang på 0,48 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.091 millioner kroner.USADe amerikanske børsene utviklet seg blandet torsdag.Dow Jones steg 0,47 prosent (115,54 poeng) til 24.873,66, mens Nasdaq falt 0,20 prosent til 7.481,74 og den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,08 prosent til 2.747,33.Dette skjer i dagMakro, Norge (SSB) Tallene slippes som vanlig klokken 08:00.Makro, utenlands Resultater, Oslo Børs Til slutt tar vi med at Sparebanken Vest og Tryg Forsikring A/S avholder ordinær generalforsamling.