Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX Total Return Index) åpner ned 0,2 prosent, eller innenfor intervallet -0,4, -0,1 prosent.«Denne uken er det rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Det er naturlig å anta at dette vil oppta de fleste investorer de neste dagene», mener analysesjef i Netfonds Roger Berntsen.«Selve rentebeslutningen, med tilhørende pressekonferanse, er onsdag kveld norsk tid. Det er for øvrig priset inn at renten settes opp med 25 punkter (0,25 prosentpoeng). Styringsrenten i USA er i dag 1,25 prosent», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, impulsene fra Asia i natt er blandede. Oljeprisen derimot, er opp fra fredagens nivåer. Noe som, isolert sett, kan hjelpe de oljerelaterte aksjene på Oslo børs. Det var aksjer innen helse og finans som klarte seg best i Asia i natt», ifølge Berntsen.AsiaI dag peker pilen ned på Tokyo-børsen. Nikkei 225-indeksen starter uken ned 0,85 prosent mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,95 prosent. Politisk ustabilitet får noe av skylden for børsnedgangen.Den koreanske Kospi-indeksen har falt 0,74 prosent mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong og den kinesiske CSI 300-indeksen kan vise til oppganger på henholdsvis 0,17 prosent og 0,13 prosent.USAOljen fikk fart fredag ​​ettermiddag, og blant sektorene i S&P 500 fikk de fleste fart på seg, med energiselskapene i tet.Ved børsslutt hadde Dow Jones økt 0,3 prosent til 24,937, mens S&P 500 økte 0,2 prosent til 2,752. Nasdaq endte uendret på 7,482.
Oslo BørsOslo Børs endte forrige uke tilnærmet paddeflatt. Hovedindeksen endte opp 0,01 poeng til 806,72 mens omsetningen var på hele 7,1 milliarder kroner, drevet av lakseaksjene.Oljeprisen Brent-oljen omsettes for 66,0 dollar fatet, ned 0,32 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,30 prosent til 62,15 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,06 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Dette skjer i dagMandagens finanskalender er relativt tynn: