Deutche Bank om DNB og Nordea

Deutsche Bank rykker ut med pair trade på nordiske storbanker.

Deutsche bank anbefaler en ny "pair trade" med Nordea over DNB, på grunn av forventninger om positive nyheter for Nordea mens det hos DNB er en risiko for at makrodata skuffer markede, ifølge TDN Finans.Ifølge nyhetsbyåret kommer det frem i en fersk oppfatering fra det tyske meglerhuset onsdag.Pair trade innebærer samtidig kjøp av en aksje og salg av en annen.- Anbefalingen reflekterer ikke nødvendigvis meglerhusets underliggende syn på bankene, skriver Deutsche.Videre påpeker den tyske storbanken at de nå ikke ser noen åpenbare hindre for at de gode forholdene for nordiske banker i 2017 skal fortsette i 2018, ifølge TDN Finans.I oppdateringen kommer det også frem at meglerhuset senker estimatet for DNBs netto renteinntekter med to prosent for 2018 og 2019, og mener underliggende renteinntekt i 4. kvartal indikerer at effekten av de-risking og regnskapsendringer for de baltiske virksomhetene vil bli større enn ventet.Deutsche har redusert estimatet på DNBs tap på utlån med 34 prosent som følge av blant annet bedre resultater enn ventet i 4. kvartal og høyere oljepris, men ser høyere risiko for tap på utlån for DNB fremover enn for andre nordiske banker, på grunn av den fortsatte de-riskingen som kan føre til større enkelttap.Kursmålet på DNB justeres til 157 kroner fra 156 kroner.


Les også