KjøpLogg inn

Disse aksjene sendte Oslo Børs opp

Oslo Børs har lagt bak seg en sterk tirsdag. Disse aksjene ledet an.

Publisert 27. mars 2018 kl. 16.28
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 16.33
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 520 ord

Oslo Børs har lagt bak seg en tirsdag med bred oppgang i kjølvannet av det solide børshoppet i USA mandag kveld. Frykten for en handelskrig har roet seg.Hovedindeksen endte opp 0,9 prosent til 805,99, mens omsetningen var på 3,9 milliarder kroner.«Uoffisielle meldinger om at Kina nå tilbyr å kjøpe flere varer av USA for å bedre handelsbalansen mellom landene, ga solide utslag på Wall Street mandag kveld. De toneangivende indeksene (Dow Jones, S&P500 og Nasdaq) steg hele tre prosent på ryktene. Dette kommer ikke overraskende på oss, da vi har fremhevet et slikt utfall fra første dag (helt siden Trump startet prosessen med økning av tollsatser). De asiatiske børsene steg naturlig nok også på dette», skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds Bank før børsåpning.OljeprisenBrent-oljen er opp 0,3 prosent til 69,71 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,02 prosent til 65,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Fokus i oljemarkedet retter seg nå mot ukens lagertall og produksjonsstatistikk fra USA, der bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute legger frem lagertall tirsdag kveld, mens de offisielle tallene fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) kommer onsdag.Statoil endte opp 1,0 prosent til 184,20 kroner.DNORBC oppgraderer DNO til «Sector perform» fra «underperform».Kursmålet på aksjen oppjusteres fra 9 til 13 kroner.DNO steg 4,1 prosent til 12,60 kroner.Norsk HydroNorsk Hydro har mottatt et forslag til løsning fra påtalemyndigheten i delstaten Para i Brasil mandag kveld.Selskapet vil fortsette dialogen, sier informasjonssjef Halvor Molland til TDN Direkt.Credit Suisse anbefaler investorer å dra fordelen av den svake aksjekursen som nå gir en attraktiv risiko mot avkastning.Norsk Hydro endte opp 0,7 prosent til 46,52 kroner.SeaBird ExplorationSeaBird Exploration har inngått en avtale for bruk av kildeskipet «Voyager Explorer» til et kommende prosjekt i Asia-Stillehavsregionen, melder selskapet tirsdag.Ventet oppstart er i andre kvartal 2018, mens varigheten er på rundt en måned, opplyses det.Aksjen klatret 5,9 prosent til 0,1218 kroner.FjordkraftFlere kjente investorer har kjøpt seg inn i Fjordkraft, som gikk på børs i forrige uke. En fersk aksjonæroversikt viser at John Fredriksens Geveran Trading sitter på tre millioner aksjer. Med en IPO-kurs på 31 kroner har han betalt 93 millioner for posten. Geveran er dermed 4. største aksjonær.Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier og Saga Tankers eier henholdsvis 500.000 og 531.897 aksjer, mens Eigil Spetalens Kristianro sitter på 600.000 aksjer. Børsferskingen endte opp 2,7 prosent til 32,35 kroner.Golden OceanJohn Fredriksens bulkrederi Golden Ocean utmerket seg med en oppgang på 3,5 prosent til 64,30 kroner.DNB Markets gjorde kun marginale endringer i estimatene etter 4. kvartalsrapporten, og har en kjøpsanbefaling med kursmål 83 kroner.- Ratene så langt i 2018 er riktignok ned i forhold til hva de var gjennom avslutningen av fjoråret, men de ligger likevel rundt 57 prosent over nivået fra 1. kvartal 2017. Samtidig ser vi også at prisen for bestilling av nybygg, sammenlignet med i tidligere sammenlignbare perioder, bare i begrenset grad har begynt å stige, skriver meglerhuset.De beste tungvekterneAksjer som Yara og Aker BP steg over to prosent. Også laksesektoren utmerket seg positivt, med Bakkafrost i spissen med pluss 1,9 prosent.Element aller bestElement var aller beste aksje med pluss 14,0 prosent til 5,20 kroner. Omsetningen i aksjen var på 56 millioner kroner.