DNB-analytiker ser tre laksetriggere

Laksen spretter på børsen.

Laksen viser vei på en stigende Oslo Børs tirsdag ettermiddag.- Det er egentlig tre ting som driver aksjene i dag. Det ene er at man ser veldig lavt fôrsalg som følge av de lave temperaturene. Det er iskaldt i vannet, og da får man ikke noe biomassevekst. Dette er selvfølgelig negativt for volumene, men bra for prisene, sier DNB-analytiker Alexander Aukner til TDN Direkt.Øyner lavere slakt i ChileHan viser videre til dagens kvartalsrapport fra Salmones Camanchaca, som øyner lavere slaktevolum i Chile.Selskapet sluttet ifølge rapporten å fôre under algeoppblomstringen.- Dette fører til lavere vekst, og de indikerte så mye som kanskje 30.000 tonn mindre slakt i år, sier Aukner til nyhetsbyrået.Flaggdag i Marine HarvestDen tredje triggeren er ifølge analytikeren Blackrocks flagging i Marine Harvest.- Blackrock flagget over fem prosent i Marine Harvest etter stengetid i går. Dette er de tre triggerne som vi kan påpeke i dag. De to første tingene trekker absolutt mest, men det hjelper veldig at et så stort fond ser verdi i sektoren, sier han.DNB Markets-analytikeren forteller til TDN Direkt at tilbudssiden revideres ned sakte, men sikkert, noe som vil løfte prisestimatene komme opp.Marine Harvest stiger tirsdag ettermiddag 1,6 prosent til 153,55 kroner på dagens høyeste volum.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også