DNB Markets: - Nå er vi tilbake til laksepriser på all time high

Analytiker Alexander Aukner i DNB Markets tror alle er overrasket over rekylen vi har sett i år. 

Børs

Analytiker Alexander Aukner i DNB Markets sier under North Atlantic Seafood Forum i  Bergen at han tror estimatendringene fra Kontali Analyse, som ble sluppet fredag, er en avgjørende årsak til at man igjen har sett priser opp mot 70-tallet. - Den åpenbare forskjellen er at man har tatt ut mer fisk i fjerde kvartal og i begynnelsen av 2018 enn det man trodde på tidligere. Vi har sett kaldere temperaturer, spesielt i Norge, og Kontali kommer med reviderte estimater - ned fra syv prosent vekst til fire prosent vekst i 2018. Det er absolutt en meningsfull nedgradering av tilbudsveksten og det betyr selvfølgelig utsikt for høyere priser, sier han til TDN Direkt.Nyhetsbyrået sier at Aukner også er positivt overrasket over etterspørselen selskapene har meldt om, og hvordan markedet har reagert på lavere priser, noe det var knyttet stor spenning til på forhånd.- De siste par årene har vi egentlig blitt overrasket over etterspørselen. Mot slutten av 2017 kom prisene ned, dog fortsatt på omtrent 50 kroner kiloen, som er kjempebra i historisk perspektiv. Så tror jeg alle har blitt overrasket over den rekylen vi har sett i år. sier , og jeg tror det er veldig mange som kanskje må revurdere hva de ser på som en langsiktig laksepris, sier han.DNB Markets-analytikeren mener det blir spennende å se hvor prisen ender når man anslagsvis vil få en moderat tilbudsvekst på 3-6 prosent i årene fremover.- Vi har gått fra en periode med først negativ vekst, og så en periode med sterk vekst på veldig kort tid. Det som er oppsiden i caset er når prisene stabiliserer seg - om prisen ender på 55 kroner, eller om den ender på 60 kroner kiloen har ganske mye å si for verdien av selskapene, sier han til TDN Direkt.

kontali
laksepris
lakseprisestimat
oppdrettslaks
oppdrettsselskaper
oslo børs
spotpris
alexander aukner
dnb markets
Nyheter
Børs