DNB Markets tviler på svensk lokomotiv

Meglerhuset er skeptisk.

Børs

I dagens aksjerapport har DNB Markets rettet fokus mot Sverige.- I det svenske markedet er det fortsatt høy oppmerksomhet og usikkerhet rundt utsiktene for H&M. Interessen vil også kunne stige ytterligere frem mot selskapets fremleggelse av salgstallene for 1. kvartal torsdag denne uken frem. For selskapet og investorene står det også mer på spill enn tidligere, ettersom ledelsen i fjor la om fra månedlige til kvartalsvise oppdateringer av salget, skriver meglerhuset.Aksjen steg 0,4 prosent til 136,74 svenske kroner i Stockholm i går, og stiger nye 0,4 prosent til 137,18 så langt i tirsdagens handel.- For 1. kvartal venter vi en salgsvekst på 1,5 prosent år/år til 47,7 milliarder svenske kroner. Veksten er forventet drevet av økningen i antall butikker de siste 12 måneder. For butikkene som allerede har vært åpne i ett år eller mer, venter vi en salgsreduksjon på fem prosent år/år, heter det videre.- For tidlig å bli positivDNB-analytikerne mener kursutviklingen for H&M de siste månedene reflekterer den svake nyhetsstrømmen fra selskapet i perioden.- Men med utgangspunkt i at driften gjennom hele 1. halvår 2018 ser ut til kunne bli utfordrende, mener vi at det fortsatt er for tidlig å ha mer positive forventninger, avslutter meglerhuset.DNB Markets har en hold-anbefaling på aksjen med kursmål 146 svenske kroner.

dnb markets
h&m
sverige
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse