ENI har signert avtaler der selskapet kjøper fem prosent andel i oljefeltet Lower Zakum og en ti prosent andel i olje-, kondensat- og gassfeltene Umm Shaif og Nasr offshore De Forente Arabiske Emirater, skriver TDN Finans.Den samlede prisen skal være på 875 millioner dollar, og eierskapet varer i en periode på 40 år.Lower Sakum har et produksjonsmål på 450.000 fat olje per dag mens målet til Umm Shaif og Nasr er på 460.000 fat per dag.SelgerI en annen melding opplyser ENI at selskapet har inngått en avtale om å selge en andel på ti prosent i Shorouk-konsesjonen offshore Egypt til Mubadala Petroleum for 934 millioner dollar, skriver nyhetsbyrået.Gjennom datterselskapet IEOC har ENI på nåværende tidspunkt en 60 prosents andel i konsesjonen mens Rosneft har 30 prosent og BP har ti prosent.Gassfeltet Zohr ligger i Shorouk-konsesjonen, og feltet produserer nå om lag 400 millioner standard kubikkfot med gass per dag.