EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere havnet på avveie.   New York Times og The Observer avdekket i helgen at et analyseselskap som bisto Donald Trump i valgkampen, hadde stjålet personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere.Opplysningene skal ha blitt benyttet for å forutsi og påvirke velgernes valg, og resultatene solgt til Trumps valgkampstab.EU-parlamentet vil nå ha svar på hvordan dette kunne skje og har innkalt Facebook-sjefen.– Vi har invitert Mark Zuckerberg, opplyser EU-parlamentets president Antonio Tajani.– Facebook må overfor representantene for 500 millioner europeere klargjøre at persondata ikke blir benyttet for å manipulere demokratiet, tvitrer Tajani.Mediekomiteen i det britiske underhuset vil også ha svar fra Facebook-ledelsen. Ifølge komiteens formann Damian Collins har Facebook tidligere svart villedende på spørsmålene fra komiteen.– Det er nå på tide at vi får nøyaktige opplysninger om denne katastrofale svikten fra en Facebook-representant med tilstrekkelig autoritet, skriver Collins i en henvendelse til Zuckerberg.– Med henvisning til at du ved årsskiftet forkynte at Facebook skulle fikses, håper jeg at denne representanten blir deg, skriver han videre.