KjøpLogg inn

Frank Jullum: - Den største trusselen for norsk økonomi

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank om trusselen for norsk økonomi.

Publisert 27. mars 2018 kl. 13.34
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 13.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 88 ord

- En uventet sterk renteøkning er den største trusselen for norsk økonomi, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank til DN.no.Danske Bank ser ifølge fersk oppdatering tirsdag for seg at boligprisene vil stige med to-tre prosent årlig over de neste to til tre årene. Justert for inflasjon vil dermed boligprisene ligge forholdsvis flatt.Likevel mener Jullum ifølge avisen at det er boligmarkedet som kan skape de største problemene for norsk økonomi.«Høyt gjeldsnivå, kombinert med flytende rente, gjør at gjeldsbetjeningsgraden er svært sårbar for raske rentehevinger», skriver Jullum i prognoserapporten.