Fremdeles ekstrem frykt på Wall Street

Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,24 prosent og står i 7.499,96 poeng, mens Dow Jones står i 24.925,35 poeng etter en oppgang på 0,21 prosent.IndustriproduksjonIndustriproduksjonen i USA steg med 1,1 prosent fra januar til februar. Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent.Samtidig opplyses det at kapasitetsutnyttelsen var på 78,1 prosent i perioden, mot ventet 77,7 prosent.BoligbyggingI februar falt den amerikanske boligbyggingen syv prosent til en sesongjustert årstakt på 1.236.000 enheter. Forventningen var på 1.290.000 enheter.Frykt- og grådighetsindeksenCNN presenterer en «frykt- og grådighetsindeks» som sier noe om hva som nå driver markedet. En indeks på 50 er – ikke uventet – midt på treet, mens 0 indikerer ekstrem frykt og 100 indikerer ekstrem grådighet.Fredag er indeksen på 21, hvilket indikerer ekstrem frykt.Frykt- og grådighetsindeksen baserer seg på følgende faktorer:

  • Markedsvolatilitet (VIX)
  • Forskjellen i volum på aksjer som stiger og faller
  • Markedsmomentum
  • Etterspørselen etter (søppel)obligasjoner
  • Forholdet mellom aksjenes topp- og bunnoteringer
  • Forholdet mellom kjøps- og salgsopsjoner
  • Forholdet mellom obligasjoner og aksjer

wall street
Nyheter
Børs