Frykten øker - forskningssjef spår nedtur for Bitcoin

Frykten hos investorene er økende.

Kin Cheung
Børs

(Finansavisen/Hegnar.no) Den amerikanske nettgiganten Google meldte i går at all reklame for kryptovaluta, emisjoner av digitale mynter (ICOer), kryptomeglere og digitale lommebøker vil forbys fra og med juni. Ifølge Finansavisen skal grepet forhindre «fremvoksende trusler». Facebook innførte et lignende forbud i januar, som følge av at mange brukere ble utsatt for svindel.Siden toppen i desember utgjør nedturen nå over 56 prosent. Også andre digitale mynter er blitt hardt rammet av strammere regulering og avtagende optimisme rundt aktivaklassen, skriver Finansavisen. For eksempel har ethereum-kursen sunket med over en firedel på en måned.Anbefaler salgForskningssjef Geir Linløkken i Investtech tror nedturen vil fortsette i de kommende 1-6 ukene.«Investorene har siden desember i fjor stadig gått nedover i pris for å få solgt bitcoinene sine. Kryptovalutaen ligger i en fallende trendkanal, noe som indikerer at frykten hos investorene er økende og at kursene vil falle videre.» skriver han i en fersk rapport, ifølge Finansavisen.99 av 100 får juling10 av de største kryptovalutaene og 99 av de 100 største faller torsdag formiddag.Bitcoin har vært nede i 7.810 dollar i morgentimene torsdag, og før lunsj er nedgangen på 10 prosent til 8.205 dollar. På det høyeste den 17. desember i fjor var kursen 20.089 dollarDen samlede verdien av alle de 1.564 kryptovalutaene på coinmarketcap.com er 330 milliarder dollar, som er ned 60,5 prosent fra toppen i begynnelsen av januar.

Nyheter
Børs