Gullgravere og TV-sending førte til kursrally

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,78 prosent før den sluttet på 810,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 4,2 milliarder kroner. Det betyr at hovedindeksen er ned 0,47 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB, Norsk Hydro og Telenor falt henholdsvis 1,02 prosent, 0,78 prosent og 0,08 prosent.Tirsdag ble det kjent at Donald Trump sparket Rex Tillerson som utenriksminister.- Investorene frykter at den amerikanske presidenten, ved å sparke Tillerson (tidligere sjef for Exxon Mobil), forbereder innføring av flere proteksjonistiske tiltak, slo analysesjef Roger Berntsen fast i onsdagens rapport fra Netfonds.Olje/StatoilTall fra det amerikanske energidepartementet viser at de amerikanske råoljelagrene økte med fem millioner fat til 430,9 millioner fat i uken frem til 9. mars. Ifølge Reuters var det ventet en oppgang på to millioner fat.Et fat Nordsjøolje omsettes for 64,43 dollar, ned 0,32 prosent.Statoil falt 0,61 prosent til 178,35 kroner.ElementE24 kan fortelle at Elements råvaresikrede kryptovaluta er et av de teknologiske fremskrittene som vises på én av de tre store økonomikanalene i USA denne helgen, nemlig Fox Business. Det skjer på lørdag på «Innovations with Ed Begley Jr.».- Vi har ikke så mye å tilføye utover det. Annet enn at vi gleder oss, selvfølgelig, sier Element-sjef Cecilie Grue til E24.Onsdag ble det også kjent at Auplata har kjøpt 610.000 aksjer i Element, tilsvarende 0,91 prosent. Dermed har Auplata kommet opp i 3.350.000 aksjer, eller 5,001 prosent av selskapet.Auplata er den største, børsnoterte franske gullprodusenten, og sitter på den største gruveporteføljen i Fransk Guyana.Aksjen hoppet 15,85 prosent til 6,14 kroner.B2HoldingEtter børsslutt tirsdag ble det kjent at B2Holding vurderte å gjennomføre en rettet emisjon på inntil 36,912 millioner aksjer, noe som tilsvarte 10 prosent av aksjekapitalen.Rett før midnatt meldte selskapet at emisjonen var i boks. Det blir utstedt 36,912 millioner aksjer til en kurs på 20,25 kroner per aksje, noe som gir et bruttoproveny på 747,5 millioner kroner. Emisjonen ble betydelig overtegnet.Onsdag har det blitt kjent at B2Holding kjøper 100 prosent av aksjene i franske Negociation et Achat de Creances Contentieuses (NACC). Selskapet, som har hovedkontor i Paris, har 80 ansatte.Enterprise value er rundt 90 millioner euro.B2Holding falt 5,34 prosent til 20,40 kroner.Kongsberg GruppenSEB nedgraderer sin anbefaling på Kongsberg Gruppen til hold fra kjøp. Ifølge TDN Direkt jekkes likevel kursmålet opp fra 175 til 190 kroner.Tirsdag steg aksjen 6,82 prosent på en stor kontrakt i Qatar.Onsdag falt aksjen 1,73 prosent til 181,60 kroner.

statoil
olje
element
kongsberg gruppen
b2holding
Nyheter
Markedskommentarer
Børs