HAS

Håvet inn til tross for snøfattig vinter

I Hemsedal ble fjorårs­sesongen påvirket av lite snø. - Nå bader Hemsedal i snø, sier Bo Halvardsson, daglig leder i SkiStar Norge.

(Finansavisen): SkiStar, som eier alpinanleggene i Hemsedal og Trysil, hadde i regnskapsåret 2016/2017 en omsetningsvekst på nærmere fem prosent.Ifølge Finansavisen ble salg av antall skidager i Hemsedeal redusert med ni prosent i regnskapsåret, som omfatter perioden 1. september 2016 til 31. august i 2017.Skidager er et bransjestandard-mål også Alpinanleggenes Landsforening benytter, og inkluderer solgte dagskort og sesongkort (tilsvarer 24–25 skidager).I samme periode var belegget på SkiStars overnattingssteder i Hemsedal på 77 prosent, mot 80 prosent året før.- Vi er klart fornøyde med fjoråret, selv om sesongen var preget av veldig vanskelige forhold i Hemsedal. I fjor tapte Hemsedal, men i år bader Hemsedal i snø, så nå kan vi ha forventninger, sier Bo Halvardsson, daglig leder i SkiStar Norge, til Finansavisen.I Trysil økte antall skidager med tre prosent, mens belegget på overnattingsstedene SkiStar formidler økte fra 81 prosent til 86 prosent.Økte heiskortinntekteneHeiskortinntektene for SkiStar Norge var ifølge avisen på 347,7 millioner kroner i 2016/2017, en økning fra 330,9 millioner året før.- Vi må være ærlige å si at forholdene i Trysil i julen var de beste vi har hatt siden 90-tallet, sier Halvardsson til Finansavisen.SkiStar Norge eies av det børsnoterte, svenske selskapet SkiStar AB, og Halvardsson kan av hensyn til børsen ikke uttale seg konkret om skikortsalget i vinter.- Ved jul, nyttår, vinterferie og påske har vi 100 prosent belegg uavhengig av snømengden, derfor er det vanskelig å øke, med mindre vi får flere private hytter. Men det er flere på dagstur når det er gode forhold, sier han til avisen.Investert 1,7 mrd.Siden 2005 har SkiStar investert totalt 1,7 milliarder kroner i alpinanlegg, restauranter og overnattingstilbud i Hemsedal og Trysil.- Vi er godt rigget nå. Nå må vi bare fylle sengene og dra inn mer gjester, sier Halvardsson til Finansavisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også