Handelsbanken reduserer kursmålet etter Hydro-trøbbel

Handelsbanken Capital Markets nedjusterer kursmålet. 

norsk hydro
Børs

I en oppdatering fra Handelsbanken Capital Markets nedjusteres kursmålet på Norsk Hydro-aksjen til 60 kroner fra 66 kroner, melder TDN-Direkt. Tallknuserne gjentar samtidig akkumuler-anbefalingen på tungvekteren.Dette begrunnes med at aksjekursen har havnet under press den seneste tiden som følge av trusselen om Trump-toll og tvungne produksjonskutt fra brasilianske myndigheter.Les også: Hydro-sjefen er hjemme igjen uten løsningHandelsbanken Capital Markets mener imidlertid at den amerikanske importavgiftene kun vil ha en begrenset effekt på gjenoppstarten av lokal produksjon, ifølge nyhetsbyrået. Handelsbanken mener at den globale markedsbalansen vil holde seg grunnet Kinas fokus på miljøet og det "intense" kostnadspresset som landets aluminiumsindustri er under.- Gitt Hydros utmerkede kvalitet på eiendeler og motstand mot kostnadsinflasjon som følge av integrasjon bakover i verdikjeden, gjentar vi akkumuler, men senker kursmålet til 60 kroner per aksje fra 66 kroner på grunn av kutt i våre estimater for 2018 og høyere risiko for Bauksitt og Aluminium-segmentet (B&A), skriver meglerhuset.Handelsbanken reduserer ebitda-estimatet for 2018 i det nevnte B&A-segmentet med to milliarder kroner for 2018, ifølge TDN Direkt. Hydros planlagte kjøp av Rio Tintos aluminiumsfabrikk ISAL på Island er derimot en positiv faktor, og analytikerne tror avtalen vil øke ebitda i 2019 med rundt fire prosent.

norsk hydro
handelsbanken capital markets
Nyheter
Børs