Har sikret seg en revidert handelsavtale med USA

U.S. President Donald Trump walks across the South Lawn of the White House in Washington, Sunday, March 25, 2018, after returning from his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais
Børs
Sør-Korea godtar et kutt på 30 prosent i ståleksport til USA samt utvidede tollsatser på sine lastebiler, for å sikre en ny handelsavtale med landet. I juli i fjor varslet Trump-administrasjonen at den ønsker å reforhandle handelsavtalen mellom USA og Sør-Korea, og forrige uke høynet administrasjonen tollen på stålimport fra flere land i Asia, deriblant Kina.Mandag melder myndighetene i Sør-Korea at de har kommet til en enighet med USA om prinsippene i en revidert handelsavtale og stålimport mellom landene. Sør-Korea, som er sterkt avhengig av handel med USA, har gått med på å åpne sin bilindustri for amerikanske produsenter, samtidig som de aksepterer en 20-års utvidelse av tollen på sørkoreanske lastebiler.Når det gjelder stål har landet aksepter en årlig eksportkvote til USA på 2,68 millioner tonn – noe som tilsvarer 70 prosent av den gjennomsnittlige eksporten til USA de siste tre årene.I bytte vil ikke landet bli rammet av USAs nye tollsatser på stål.