KjøpLogg inn

Har sikret seg en revidert handelsavtale med USA

Publisert 26. mars 2018 kl. 09.12
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 09.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
U.S. President Donald Trump walks across the South Lawn of the White House in Washington, Sunday, March 25, 2018, after returning from his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Fla. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais

Sør-Korea godtar et kutt på 30 prosent i ståleksport til USA samt utvidede tollsatser på sine lastebiler, for å sikre en ny handelsavtale med landet. I juli i fjor varslet Trump-administrasjonen at den ønsker å reforhandle handelsavtalen mellom USA og Sør-Korea, og forrige uke høynet administrasjonen tollen på stålimport fra flere land i Asia, deriblant Kina.Mandag melder myndighetene i Sør-Korea at de har kommet til en enighet med USA om prinsippene i en revidert handelsavtale og stålimport mellom landene. Sør-Korea, som er sterkt avhengig av handel med USA, har gått med på å åpne sin bilindustri for amerikanske produsenter, samtidig som de aksepterer en 20-års utvidelse av tollen på sørkoreanske lastebiler.Når det gjelder stål har landet aksepter en årlig eksportkvote til USA på 2,68 millioner tonn – noe som tilsvarer 70 prosent av den gjennomsnittlige eksporten til USA de siste tre årene.I bytte vil ikke landet bli rammet av USAs nye tollsatser på stål.