Her finner du taperaksjer på rekke og rad

Årets 9. børsuke går mot slutten, og mange kan glede seg over en fin start på det nye året.Best har det gått med BerGenBio som i dag er uforandret på 47 kroner. Aksjonærene kan likevel se tilbake på en kursoppgang på imponerende 127,05 prosent hittil i år.I den andre enden av skalaen finner vi SeaBird Exploration som har falt hele 54,29 prosent til 0,128 kroner. Mandag 5. februar var dagen for det varslede «blodbadet» i SeaBird. Fredag uken før var det 57 millioner aksjer i selskapet. Mandag 5. februar var det én milliard ekstra.Det har heller ikke vært mye å skryte av for aksjonærene i skadeskutte I.M. Skaugen hvor årets avkastning hittil er på minus 34,22 prosent. Bare i dag stuper aksjen 13,04 prosent.I går ble det kjent at ledelsen i I.M. Skaugen jobber med å komme frem til en ny refinansieringsplan for gjeldsfasilitetene som forfaller i april. Tidligere forsøk på å komme frem til en løsning har strandet.Merkur-noterte Sino Agro Food, som i dag stiger 2,62 prosent, er ned 27,80 prosent, Crayon Group Holdings har falt 25,87 prosent, Merkur-noterte Atlantic Lumpus er ned 21,31 prosent, Europris har falt 21,11 prosent, Napatech er ned 20,86 prosent mens aksjonærene i Multiconsult har sett aksjen falle 20,27 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs står nå i 808,31 poeng (-1,40 prosent). Det betyr at årets avkastning er på minus 0,75 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også