KjøpLogg inn

Innsiden slått av børsen

- Vi liker ektemenn som lytter til gode råd fra kona.

Publisert 27. mars 2018 kl. 13.45
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 13.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 376 ord

Innsideporteføljen falt 2,41 prosent i årets 12. uke, mens hovedindeksen på Oslo Børs nøyde seg med å falle 1,76 prosent.Innsiden mister dermed en del av forspranget til børsen.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.Trio slått av markedetTre av fem papirer i porteføljen gjorde det svakere enn børsen.Verst gikk det med Saferoad, med en nedgang på 8,0 prosent.Sparebank 1 Nord-Norge og Veidekke falt hhv. 3,9 og 3,4 prosent.Entra falt litt mindre enn markedet, det vil si med 1,5 prosent.Lyspunktet var Schibsted A, som noterte seg for 4,8 prosent oppgang.Røkke-aksje innOcean Yield kommer inn i porteføljen etter at styremedlem Jens Ismar kjøpte aksjer for over 650.000 kroner i forrige uke, og dermed doblet antall aksjer .I tillegg har styremedlem Anne Christin Døvigens ektemann handlet for nesten én million kroner, noe som øker ekteparets eksponering fra 10.000 til 25.000 aksjer.- Vi liker ektemenn som lytter til gode råd fra kona, skriver avisen.Etter emisjonen i februar i år eier Kjell Inge Røkke-dominerte Aker nå 61,7 prosent av Ocean Yield.Ut går Sparebank 1 Nord-Norge, som har steget 5,4 prosent siden den ble tatt inn 29. desember. I samme periode har hovedindeksen falt 3,2 prosent.UtbyttemaskinIfølge årsrapporten sluppet i dag forventer Aker at Ocean Yield vil bli en betydelig bidragsyter til Akers utbytte fremover, i likhet med Aker BP.- Utbytteambisjonen som allerede er annonsert fra Aker BP og Ocean Yield i 2018 forventes å gi Aker et utbytte på i overkant av 2 milliarder kroner i år. I 2019 ligger utbyttet an til å bli 2,4 milliarder kroner og økende de neste årene, heter det.Aker BP skal betale ut 450 millioner dollar i utbytte i år, tilsvarende i underkant av 3,5 milliarder kroner målt i dagens dollarkurs.Eierandelen på 40 prosent gir Aker tilgang på nesten 1,4 milliarder i Aker BP-utbytte, og bidraget fra Ocean Yield blir dermed godt over 600 millioner kroner.Tre opp, to nedSiden innsideporteføljen ble frosset klokken 12:00 fredag, har Oslo Børs steget falt to prosent.Nykommeren Ocean Yield har i samme periode klatret til 66,60 kroner, det vil si rundt 2,6 prosent.Saferoad har på sin side gått tilbake 0,5 prosent i perioden.Entra står i skrivende stund i 107 kroner, etter en oppgang på marginale 0,2 prosent.Schibsted A er ned én prosent siden Finansavisen frøs kursen sist, mens Veidekke er opp 4,7 prosent.