KjøpLogg inn

Jubelstart i USA - Dow Jones stiger over 400 punkter

Det går unna på børsene i USA i åpningshandelen.

Publisert 26. mars 2018 kl. 15.40
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 15.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
Richard Drew

De amerikanske børsene opplever en sterk åpning mandag. Marketwatch.com viser til at spenningen mellom USA og Kina rundt handelskrigen viser tegn til nedkjøling. Oppgangen kommer etter den svakeste uken på Wall Street på mer enn to år. Ukeavkastningen for Dow Jones ble minus 5,7 prosent.Etter 10 minutters handel er Dow Jones opp 1,9 prosent til 23.972, tilsvarende 438 punkter. S&P 500 stiger 1,9 prosent til 2.637, mens Nasdaq er opp 2,1 prosent til 7.139.USA og Kina skal være i samtaler i kulissene for å unngå full handelskrig mellom de to landene. Det er finansminister Steven Mnuchin og den kinesiske viseministeren Liu He som leder samtalene. Mnuchin uttalte søndag at han har et forsiktig håp om en avtale med Kina kan bli oppnådd.Kina mener USA bør slutte med «økonomisk skremsel». Samtidig understreker det kinesiske utenriksdepartementet at Kina er parat til å holde samtaler med USA.– Det ville vært mer passende å si at det er på tide å stoppe USAs økonomiske skremsel og hegemoni, sa Hua Chunying, en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet, mandag.Der USAs president Donald Trump varslet 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer, slo visepresident Mike Pence fast at «en æra med økonomisk overgivelse er over», melder NTB.