Kepler Cheuvreux-analytiker overrasket over dagens kursreaksjon

Rec Silicon stiger markert på Oslo Børs, etter å ha gått et skritt videre i planene om å utstede nytt obligasjonslån.

Børs

Rec Silicon skal møte investorer neste uke i forbindelse med et mulig obligasjonslån på 110 millioner dollar. Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux er ifølge TDN Finans noe overrasket over dagens kursreaksjonen i lys av det selskapet selv kommuniserte på kvartalspresentasjonen 9. februar.-Jeg ble litt overrasket, da jeg opplevde at dette var relativt forventet. Det kom ganske tydelig frem på selskapets fjerdekvartalspresentasjon at de kom til å gå ut i markedet på jakt etter en ny obligasjon i denne størrelsesordenen, og at det kom til å være seniorgjeld. At gjelden vil ha fem års løpetid ligger kanskje litt over forventing, men ellers var dette på linje med forventningene. Trolig ligger det forsinket short-dekning bak deler av oppgangen, sier han til TDN Direkt.Fra og med mandag skal Rec i møte med investorer, noe som ifølge selskapets finansdirektør James A. May II vil ta én uke. Bertheussen mener ifølge nyhetsbyrået kursoppgangen hadde vært mer forståelig hvis dagens nyhet var at en endelig avtale var på plass.- At kursen går så mye på at man hovedsakelig sier at man skal i møter for å diskutere dette, var litt merkelig. Hadde det enda vært at de hadde fått på plass en avtale, så kunne jeg hatt en større forståelse for at noen kanskje hadde vært lettet over at dette var i orden, men jeg opplevde egentlig at dette var svært forventet, om ikke uttalt, sier han.Analytikeren tror Rec vil få på plass den nødvendige finansieringen, som ifølge konsernsjef Tore Torvund på fjerdekvartalspresentasjonen, vil gå til å betale et konvertibelt obligasjonslån på 110 millioner dollar med forfall i september 2018.- Vi har hatt det som base case i snart et år at dette kommer til å gå fint. Så jeg ble på mange måter overrasket over at markedet reagerte så positivt da selskapet selv sa at dette var noe de kom til å løse, men det var litt mer forståelig enn at man nå får den samme effekten ved å booke investormøter, sier Bertheussen, ifølge TDN Finans.Rec Silicon stiger i skrivende stund 16,3 prosent på Oslo Børs, omsatt for 157 millioner kroner.

rec silicon
kepler cheuvreux
analytiker
aksjeanalyse
Nyheter
Børs