KjøpLogg inn

Kina klare for krisemøte med USA om handel

Publisert 26. mars 2018 kl. 11.38
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 02.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord

Kina er parat til å møte USA og diskutere uenigheter angående handelssituasjonen, sier en talskvinne i Kinas utenriksdepartement. Uttalelsen kommer etter den siste tidens frykt for handelskrig etter at amerikanernes president Donald Trump varslet 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.Kinesiske myndigheter har tidligere uttalt at de ikke er redd for en handelskrig med USA og har selv truet med å innføre en toll på tre milliarder dollar på amerikanske varer.Den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin sa søndag at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.