Lakseanalytiker: - Høsten kan bli skummel

Tore Tønseth stiller det store spørsmålet.

Børs

Sjømatindeksen på Oslo Børs stiger videre til ny all-time high mandag, og nærmer seg 30 prosent oppgang siden slutten av februar.Sektoren fikk seg et løft i forrige uke av at Kontali Analyse ytterligere senket sine prognoser for tilbudsvekst i år.Spotprisene på laks så i forrige uke 70-tallet, og flere lakseaksjer på børsen nådde all-time high-nivåer.- Vi har gått fra en situasjon der vi egentlig forventet veldig store volumer i 1. halvår til å få en kontraksjon fra februar, og den fortsetter trolig litt inn i april. Så det har vært en litt spesiell start på året, sier analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets til TDN Direkt.Det store spørsmåletHan mener det store spørsmålet fremover er hvor mye vekst som kommer ut av 2017-generasjonen med laks, og hvordan den fordeles.Slaktingen av fisken som ble satt ut i 2017 ventes ifølge nyhetsbyrået å starte i april.- Hvis 2017-generasjonen blir tatt ut i et fornuftig tempo fra april-mai, kan vi ha en situasjon der vi opprettholder et nokså greit prisnivå lenger enn vi har trodd. Hvis volumene imidlertid blir holdt tilbake i disse månedene, vil det kunne bli enda høyere priser i det korte bildet, men høsten vil kunne bli skummel i den forstand at det vil komme mye mer volum ut, sier Tønseth til TDN Direkt.

laks
sparebank 1 markets
kontali
tore tønseth
Nyheter
Sjømat
Børs