KjøpLogg inn

Meglerhus doblet inntektene

- Det er ufattelig mye penger, sier Fearnley-sjefen.

Publisert 26. mars 2018 kl. 08.07
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 08.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

- Fjoråret var blant de beste vi har hatt i vår historie, og vår markedsandel har nok aldri vært større globalt, sier Even Matre Ellingsen, sjef i meglerhuset Fearnley Securities, til DN.Meglerhuset hadde ifølge avisen inntekter på 332 millioner kroner i 2017, en økning på 63 prosent. Resultatet før skatt kom inn på 55,2 millioner kroner, mer enn en dobling i forhold til året før.Han mener mye av suksessen handlet om å ha sterk global distribusjonskraft. I flere tilfeller har Fearnley hentet kapital til selskapene som eneste tilrettelegger, og det er særlig inntektene fra rådgivningsarbeidet og tilrettelegging av emisjoner som har tatt seg opp.Fearnley var med å hente inn 3,6 milliarder dollar til kundene i fjor, tilsvarende 32,5 milliarder kroner, sammenlignet med to milliarder dollar i 2016. Blant meglerhusets kunder var Borr Drilling og Northern Drilling, der de sammen med andre medtilretteleggere hentet inn til sammen nær 1,9 milliarder dollar, skriver avisen.