MPC Container Ships har inngått avtaler om kjøp av fem containerskip (feeder) som nå drives av Simatech Shipping & Forwarding i Dubai, går det frem av en børsmelding.Flåten består av Sima Pride, Sima Perfect, Sima Prestige, Sima Sapphire og Sima Sadaf.Total kjøpesum for skipene oppgis til 41,9 millioner dollar, og oppgjøret vil skje i kontanter.Fysisk overtakelse ventes å finne sted i 1. halvår 2018, noe som vil øke selskapets flåte til 64 skip.MPC Container Ships vil etablere heleide datterselskapet for å overta skipene.Mange kjente navnPå aksjonærlisten i rederiet finner vi Uthalden (Harald Moræus-Hanssen) med 2,13 prosent, Songa Trading (Arne Blystad) med 1,43 prosent og Vatne Equity (Runar Vatne) med 0,97 prosent.Martin Mølsæter og hans First Generator-fond sitter for øvrig på 1,34 prosent.Onsdag denne uken annonserte John Fredriksen-kontrollerte Ship Finance (feeder).