Myrseth-favoritt klatret på rød børs

Børs

Oslo Børs holdt seg lenge i positivt terreng mandag, men endte til slutt i rødt. Etter at børsen har stengt dørene står hovedindeksen i 817,31, ned 0,12 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.176 millioner kroner. Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 64,48 dollar, ned 1,62 prosent. Statoil og partnerne har besluttet å investere drøyt fem milliarder krone r i den videre utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet, noe som tilfører nye volumer til LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest.Utbyggingen av Askeladd er del to av den fasede Snøhvit-utbyggingen, skriver Statoil i en melding mandag. Statoil falt 0,34 prosent til 177,70 kroner.Questerre ble dagens vinner, med en oppgang på 7,8 prosent til 6,89 kroner på oppdaterte påviste og sannsynlige reserver.Norsk HydroHydro innrømmer at det har foregått kontrollerte utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Selskapet har tidligere sagt at det ikke er funnet beviser på lekkasjer fra anlegget.Søndag opplyste imidlertid informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, til DN at det har vært utslipp fra fabrikken.Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg sier samtidig at det er ingenting som tyder på at det var utslippet fra selskapet som forurenset drikkevannet.  Aksjen endte ned 1,58 prosent til 51,24 kroner. OceanteamOceanteam har besluttet å utsette den ekstraordinære generalforsamlingen, ifølge en børsmelding lørdag. Det opplyses at utsettelsen er på grunn av en forsinkelse i prosessen for den foreslåtte fusjonen med datterselskapet Oceanteam II BV.Forsinkelsen skyldes hovedsakelig at selskapet har gått tom for penger og derfor ikke er i stand til å betale de ulike rådgiverne som er nødvendige for å fullføre fusjonen i tide.Aksjen endte på dagens taperliste med et fall på 5,50 prosent til 1,03 kroner.Kun Polaris Media og Avocet Mining falt mer, som falt henholdsvis 7,26 og 6,38 prosent. Avance Gas- I Dovre-porteføljen økes den sykliske eksponeringen denne uken gjennom å bytte ut Bank Norwegian med Avance Gas. Jeg fristes blant annet av utsiktene til et sommeroppsving i LPG-ratene, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten.Aksjen steg 4,17 prosent til 23,46 kroner. Subsea 7Subsea 7 melder om en betydelig kontrakt fra BP Exploration når det gjelder leveranse av subsea IMR-tjenester til feltene Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) og Shah Deniz utenfor Aserbajdsjan. Kontrakten går over fem år, med oppstart i mars 2018.Ifølge Subsea 7s definisjon er en betydelig (substantial) kontrakt på 150-300 millioner dollar.Aksjen falt 01,14 prosent til 117,00 kroner.NapatechNapatech har mottatt en kjøpsordre for innledende fase av et flerårig prosjekt med en av de tre største mobilnettverkoperatørene globalt, ifølge en melding mandag.Ordren ventes å gi en årlig inntekt på én million dollar.Nyheten sendte aksjen opp 7,64 prosent til 14,80 kroner. SalmarFredag kunne vi lese at siden slutten av januar har Gustav Magnar Witzøe sett verdien på sine SalMar-aksjer øke med imponerende 5,46 milliarder kroner.Salmar-aksjen stiger nok en gang til ny all-time high mandag. Aksjen er opp 3,64 prosent til 312,80 kroner på dagens tredje største volum.

Nyheter
Børs