KjøpLogg inn

Nedgang i detaljhandelen

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) er her. Økonomene hadde på forhånd spådd helt motsatt utvikling enn det fasiten viser.

Publisert 28. mars 2018 kl. 08.00
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 08.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,6 prosent fra januar til februar i år, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Dette skjer etter en nedgang på 0,3 prosent fra desember i fjor til januar i år.Detaljhandelen for februar var ifølge Reuters ventet opp 0,7 prosent.Dagligvarer nedButikker med salg av dagligvarer bidro ifølge SSB spesielt til nedgangen i omsetningsvolumet fra januar til februar i år. Butikkhandel med tekstil- og utstyrsvarer hadde også litt nedgang i denne perioden.Butikkhandel med sportsutstyr og klær hadde derimot en økning i omsetningsvolumet fra januar til februar.Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 2,4 prosent i perioden desember 2017 - februar 2018 sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

Nordeas spådomNordea Markets og Erik Bruce regnet med en korreksjon opp igjen nå i februar på 0,8 prosent.«Detaljhandelsindeksen er volatil og etter en veldig sterk november falt indeksen noe både i desember og januar. Vi regner med en korreksjon opp igjen nå i februar på 0,8 prosent m/m.«Det betyr at trenden fortsatt peker bra oppover. Norges Bank har ikke egne anslag på detaljhandelen, men en korreksjon opp er bra i tråd med bankens syn på samlet privat forbruk», skrev Bruce i en rapport tidligere i uken.