Med påsken i gang kan det være greit å minne om fjellvettreglene. I tillegg har meglerhuset DNB Markets sendt ut sine egne aksjevettregler.- Klimaet i aksjemarkedet endrer seg ofte svært raskt og det er viktig å være forberedt på ruskevær. Uansett om du har liten erfaring med investeringer eller er en dreven spekulant er det lurt å ha aksjevettreglene i bakhodet underveis, skriver DNB Markets.Med et glimt i øyet minner tallknuserne om følgende gode (påske)råd:1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
Lær deg hvordan aksjemarkedet fungerer.Start forsiktig før du går tungt inn i aksjemarkedet. Øvelse gjør mester.Les morgenrapporten. Hold deg oppdatert med de viktigste finansnyhetene hver dag.Selv om du foretrekker et skikkelig bull-marked og at bjørnen er i hi finnes det flere børshandlede produkter som kan sikre porteføljen din.Bruk analyser fra analytikerne. Se på selskapspresentasjoner på web-TV.Invester langsiktig. Bruk kortsiktig trading til å krydre porteføljen, men invester ikke mer enn du har råd til å tape.Har du ikke data og flatskjerm på hytta? Fortvil ikke. Aksjehandel er like lettvint med mobilen. Logg inn i mobilbanken og se selv.Selv om det er smertefullt må du være forberedt på å ta tap. Vik ikke fra din investeringsstrategi.Ta kontakt med meglerhuset før du havner på glattisen.
2. Tilpass turen etter evne og forhold3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer5. Ta med deg nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er8. Vend i tide. Det er ingen skam å snu9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig