KjøpLogg inn

Ni aksjevettregler for investorer i påsken

Publisert 27. mars 2018 kl. 10.24
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 10.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord

Med påsken i gang kan det være greit å minne om fjellvettreglene. I tillegg har meglerhuset DNB Markets sendt ut sine egne aksjevettregler.- Klimaet i aksjemarkedet endrer seg ofte svært raskt og det er viktig å være forberedt på ruskevær. Uansett om du har liten erfaring med investeringer eller er en dreven spekulant er det lurt å ha aksjevettreglene i bakhodet underveis, skriver DNB Markets.Med et glimt i øyet minner tallknuserne om følgende gode (påske)råd:1. Planlegg turen og meld fra hvor du gårLær deg hvordan aksjemarkedet fungerer.2. Tilpass turen etter evne og forholdStart forsiktig før du går tungt inn i aksjemarkedet. Øvelse gjør mester.3. Ta hensyn til vær- og skredvarselLes morgenrapporten. Hold deg oppdatert med de viktigste finansnyhetene hver dag.4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turerSelv om du foretrekker et skikkelig bull-marked og at bjørnen er i hi finnes det flere børshandlede produkter som kan sikre porteføljen din.5. Ta med deg nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andreBruk analyser fra analytikerne. Se på selskapspresentasjoner på web-TV.6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker isInvester langsiktig. Bruk kortsiktig trading til å krydre porteføljen, men invester ikke mer enn du har råd til å tape.7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du erHar du ikke data og flatskjerm på hytta? Fortvil ikke. Aksjehandel er like lettvint med mobilen. Logg inn i mobilbanken og se selv.8. Vend i tide. Det er ingen skam å snuSelv om det er smertefullt må du være forberedt på å ta tap. Vik ikke fra din investeringsstrategi.9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendigTa kontakt med meglerhuset før du havner på glattisen.