Nordea flytter til Finland

Nordens største bank, Nordea, har vedtatt å flytte hovedkontoret sitt fra Stockholm til Finlands hovedstad Helsingfors.

Børs

Det ble besluttet i en avstemning blant bankens eiere torsdag, der 97 prosent stemte for styrets forslag om å flytte bankens hovedkontor.Hensikten med å flytte er ifølge Nordea-sjef Casper von Koskull i hovedsak at banken skal omfattes av EUs bankunion. Dette antas å ville gi et mer stabilt og forutsigbart regelverk, og samme spilleregler som storbankens europeiske konkurrenter.–Hovedårsaken er at en bank med fire hjemmemarkeder – Norge, Sverige, Finland og Danmark -, og et balanseregnskap som jeg tror er to ganger Sveriges bruttonasjonalprodukt, er en bank jeg tror hører hjemme i EUs bankunion, sier Norda-sjefen.Han sier han ikke tror at Nordeas kunder kommer til å merke noe særlig av flytteprosjektet på kort sikt, men han håper at det i framtiden vil gi bedre kundetilfredshet.(©NTB)

nordea
casper von koskull
stockholm
helsinki
Nyheter
Børs