I sin seneste strategirapport konstaterer analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities at USAs president Donald Trump holder det han lover sine velgere.- Kombinasjonen av innstramming i pengepolitikken, full gass i finanspolitikken i det 9. året i en oppgangssyklus, toppmøte med Nord-Korea i mai, planer om handelskrig med Kina og planer om gå vekk fra atomavtalen med Iran skaper stor usikkerhet om den økonomiske og politiske utviklingen, skriver han.- Det vil helst gå bra til slutt, men ikke uten sterke og uventede markedssvingninger som sannsynligvis vil vare helt til Donald Trump blir temmet ved at hans parti ikke lenger har flertall i Kongressen. Det første tidspunktet dette er mulig er i november i år, når hele Representantenes hus er på valg i USA, legger Molnes til. Analysesjef spør om vi nå står foran et jojo-marked frem til november.- Dette er et aksjemarked hvor det vil lønne seg å holde noe kontanter som en kan bruke til å kjøpe sine favorittaksjer på billigsalg. De fleste aksjene vil svinge, skriver han.- Selg KongsbergMolnes trekker frem tre aksjer der han tror det lønner seg å ta gevinst.Første kandidat er Kongsberg Gruppen, som har steget med 50 prosent i en rett linje siden starten av 4. kvartal 2017 og nå er priset til over 20 milliarder kroner.- Aksjen handles nå til P/E 22 (aksjekurs/resultat per aksje) og EV/EBITDA 16 (enterprise value/driftsresultat før av- og nedskrivninger). Kongsberg Gruppen har samme multipler som Boeing, med verken salgs- eller resultatvekst. Det er en lite likvid aksje, og en serie små tilbakekjøp har holdt kursstigningen på en fin, rett linje, skriver analysesjefen.I det siste har aksjen fått seg et oppsving etter annonseringen av Qatar-avtalen, selskapets største samarbeidsavtale i historien.- Avtale på kantenMolnes setter dette i sammenheng med at Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salman i dag møter Donald Trump i Det hvite hus.- Det vil ikke være en overraskelse om det kommer en felles uttalelse fra de to om Iran-avtalen, og vi får et økt konflikt nivå i Persiabukta, fortsetter han.I så fall vil det ifølge analysesjefen bli første gang noen begynner å spørre om det er mulig for Kongsberg Gruppen å levere noe militært utstyr av betydning til Qatar.- Denne avtalen er så på kanten at selv ikke Sverige gjør slikt lenger, men heller fokuserer på avtaler som underleverandør til store NATO-land, fortsetter Molnes.- Det er et svakhetstegn for Kongsberg Gruppen at selskapet må satse på høyrisikoavtaler i svært politisk sensitive land for å prøve og skape vekst, legger han til.- Selg NorwegianSalgskandidat nummer to er Norwegian, som ifølge Molnes «raskest mulig må løfte andelen forretningsreisende eller finne en kjøper av langdistansevirksomheten».Den tredje er Gaming Innovation Group.- Gaming-investeringene virker å ha stadig mindre til felles. Den siste investeringen innen hesteveddeløpspill i England vil slite etter Brexit, siden mange av hestene som brukes i England fødes og trenes i Irland og Frankrike. Dette betyr 10 prosent importavgift og grenser som må krysses med veterinærtester. Å drive innen veddeløpshestindustrien var allerede vanskelig. Nå får vi nok et skift nedover i etterspørselen, tror Norne-analytikeren.Telenor, NEL og bankMolnes har også noen kjøpskandidater.- I Telenor er det oppside i ekstra utbytte fra salg av mobilvirksomheten på Stor-Balkan. Budgiveren KKR virker å ha strategiske interesser i regionen, og har ressurser til å betale godt, skriver han, og viser til at Telenor har lovet et svar før rapporten for 1. kvartal legges frem.Analysesjefen liker også NEL.- Statoils endring av navn til Equinor for å fokusere mer på fornybar industri gjør at selskapet sannsynligvis enten blir en stor kunde av NEL, eller vil kjøpe det opp om veksten blir så sterk at storkapitalen må ta over, argumenterer Molnes.Til slutt har han en generell kjøpsanbefaling på sparebanker.- Vi er nå i utbyttesesongen. Kjøp egenkapitalbevis i din lokale sparebank som typisk gir 4-9 prosent utbytte, avslutter Nornes analysesjef.