Ny Hydro-smell på børsen

Børs

Det svinger mellom pluss og minus i fredagens åpningshandel på Oslo Børs.Akkurat nå (09:31) står hovedindeksen i 806,36, etter en nedgang på marginale 0,04 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 439 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et blandet Wall Street i går og stort sett røde børser i Asia før i dag.Mer Trump-kaosVarsler om mer kaos i Trump-administrasjonen tester ifølge Reuters investorenes nerver.De samme nervene er allerede tynnslitte av at presidenten er i ferd med å innføre tollsatser som kan trigge en handelskrig.Wall Street Journal skriver at Det hvite hus vurderer å innføre toll på minst 30 milliarder dollar av kinesisk import. Reuters meldte tidligere denne uken et beløp på 60 milliarder dollar.New York Times skriver at spesialetterforsker Robert Mueller har utstedt en stevning for dokumenter tilknyttet Donald Trumps virksomheter.Samtidig melder Washington Post at Trump har bestemt seg for å sparke sin sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.Oljeprisen i sjakkOljeprisene beveger seg sidelengs fredag formiddag.Brent-oljen er marginalt ned til 65,11 dollar, mens WTI-oljen er marginalt opp til 61,21 dollar fatet.Det som holder prisutviklingen i sjakk, er ifølge Reuters den samme bekymringen som før.Produksjonsøkningen utenfor OPEC, og da spesielt i USA.OPEC forespeilet selv i onsdagens rapport  utsikter til nettopp at produksjonen vil øke mer enn etterspørselen i 2018.Det internasjonale energibyrået (IEA) sier det samme, og skrev i gårsdagens rapport  at verdens oljelagre vil stige i 1. kvartal i år.På Oslo Børs faller Statoil 0,5 prosent til 176,95 kroner.Ellers i olje er DNO opp 0,7 prosent til 10,84 kroner etter at Deutsche Bank har høynet kursmålet , mens Aker BP faller 0,2 prosent til 201 kroner etter å ha priset sitt milliardlån .Ny Hydro-smellNorsk Hydro faller 1,9 prosent til 47,99 kroner på høyest volum.Interesse for Norsk Hydro og deres situasjon i Brasil virker fortsatt høy.- Situasjonen rundt Hydro fortsatt interessant, men det er ekstremt vanskelig å si noe konkret om det siden vi har svært lite informasjon. Hvis situasjonen fortsetter kan det få store negative konsekvenser, og hvis det løser seg kan få motsatt effekt. Mange venter på hva som vil skje her, sier en megler til TDN Direkt.Subsea 7 trekker ned 0,2 prosent til 110,30 kroner på tredje høyest volum, mens PGS faller 2,1 prosent til 24,14 kroner.Salmar utmerker seg positivt med en oppgang på 1,4 prosent til 299,20 kroner. Marine Harvest stiger også forsiktig.DNB er et annet lyspunkt, og stiger 0,4 prosent til 156,60 kroner nest høyest volum.Kursrally i AsetekPå den positive siden merker vi oss Asetek, som spretter opp 11,8 prosent til 110,20 kroner på melding om Intel-samarbeid og snarlige produktnyheter .Nærmest på vinnerlisten følger I.M. Skaugen på pluss 8,6 prosent til 1,67 kroner, mens Hugo Games stiger 7,9 prosent til 5,20 kroner på Oslo Axess etter å ha signert avtale om lansering av Tintin-spill .NTS stiger 3,3 prosent til 43,40 kroner etter at innsider har økt eksponeringen .Rigg til bunnsFred. Olsen Energy topper taperlisten, og fortsetter ned 6,3 prosent til 12,55 kroner i kjølvannet av gårsdagens Nordea-oppdatering.Element følger nærmest på minus 3,1 prosent til 5,70 kroner.Vi tar også med at Seadrill-kontrollerte Archer er ned 2,8 prosent til 8,43 kroner, mens Interoil faller 2,8 prosent til 2,61 kroner.

Nyheter
Børs