Oppfordres til å stemme nei til Tesla-sjefens godtgjørelse

Mener Tesla-sjefen får for mye. 

Børs

Influential Advisory Company Institutional Shareholder Services, ISS, oppforderer Tesla-aksjonærer til å stemme nei til godtgjørelsespakken til konsernsjef Elon Musk. Det rapporterer CNBC, ifølge Di.se.ISS mener at pakken er for dyr for aksjonærene.Tidligere i uken anbefalte en annen rådgiver, Glass Lewis, at aksjonærer stemte nei til kompensasjonspakken.- Godtgjørelsen er for dyr i forhold i forhold til hva konsernsjefer i andre selskaper får. Utbyttet vil vanne ut andre investorer og vise seg å være for dyrt, sier Glass Lewis.I den foreslåtte kompensasjonspakken vil Elon Musk tildeles aksjer som nå kan være verdt så mye som 3,7 milliarder dollar. Tesla selv hevder at det er om lag 2,6 milliarder dollar.Imidlertid kan disse aksjene være verdt mye mer om Elon Musks klarer det kunststykket å få Teslas markedsverdi til å bli 650 milliarder dollar på ti år. I dag er selskapet verdt rundt 56 milliarder dollar på børsen.Teslas aksjonærer vil stemme over den nye kompensasjonspakken den 21. mars.

elon musk
tesla
utbytte
godtgjørelse
kompensasjon
influential advisory company institutional shareholder services
Nyheter
Børs