Orkla investerer i pizza

Orkla investerer i dansk pizzarestaurantkjede.

Børs

Orkla har signert en avtale om å investere i den danske pizzarestaurantkjeden Gorm's, ifølge en melding tirsdag, skriver TDN Direkt.- Orkla er fra før ledende innen frossenpizza i norsk, svensk og finsk dagligvarehandel, og med investeringen i Gorm's får Orkla en tydelig posisjon i en ny salgskanal med god vekst. Gorm's er en sterk merkevare med solide vekstplaner innen restaurant, takeaway og catering i Danmark, heter det.Virksomheten består av ni egeneide restauranter i København, Odense og Aarhus, samt tre franchise-drevne restauranter. Selskapets ledelse vil fortsette etter at avtalen er gjennomført. Restaurantene skal drives som en egen enhet under forretningsområdet Orkla Investments.Orkla får en eierandel på 67 prosent av Gorm's, samt anledning til å øke til 100 prosent eierandel etter en avtalt periode. Eksisterende aksjonærer vil ha en samlet eierandel på 33 prosent.Virksomheten hadde en samlet omsetning på 48 millioner danske kroner i regnskapsåret til ultimo juni 2017 og ebitda på 3 millioner danske kroner. Selskapet forventes å konsolideres regnskapsmessig fra 1. april 2018, opplyser Orkla.

orkla
orkla investments
pizza
danmark
Nyheter
Børs