KjøpLogg inn

Planlegger fullstendig nedstengning av 50 prosent på Alunorte

Norsk Hydro vil starte prosessen med fullstendig nedstengning av 50 prosent av alumina-kapasiteten på Alunorte.

Publisert 28. mars 2018 kl. 08.12
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 08.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord

Norsk Hydro vil starte prosessen med å fullstendig stenge ned halvparten av alumina-kapasiteten på Alunorte i løpet av de neste to ukene, melder Reuters tirsdag ifølge TDN Direkt, og viser til to personer med kjennskap til saken.Selskapet vil bevare utstyret på anlegget.Prosessen med å midlertidig stenge ned produksjonen har bygget opp sedimenter som truer fabrikkens langsiktige kapasitet, og selskapet vil bli tvunget til å fullstendig stenge tre av syv alumina-linjer hvis ikke pålegget om å halvere produksjonen blir løftet, sier kildene til nyhetsbyrået.Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier det er en tidkrevende og svært komplisert prosess å stenge produksjonslinjene fullstendig for så å starte de opp igjen, og sier at det er noe de «virkelig prøver å unngå».- Nå roterer vi produksjonen mellom de syv produksjonslinjene ved anlegget for å holde de varm. Men dette er ikke en varig løsning. Vi kan ikke fortsette slik mye lenger, sier Molland, ifølge Reuters.