Rentesjef i DNB håver inn millioner på aksjer

DNB-topp har tjent over 55 millioner kroner på aksjeinvesteringer de siste tre årene. Sparebanker har bidratt sterkt til det.

Olav Gunnes, ansvarlig for den norske rentehandelen i DNB Markets, har de siste årene gjort det svært skarpt på egne aksjeinvesteringer gjennom sitt investeringsselskap, Gemsco, skriver DN. Det samlede resultatet før skatt er på litt over 55 millioner kroner de siste tre årene, ifølge avisen.- 2017 ble noe bedre enn ventet, uttalte Gunnes til DN onsdag. Ved starten av fjoråret satt han tungt i 10 ulike sparebanker, men i løpet av året solgte han seg ut av syv av disse.- Sparebankene var veldig billige for et par år siden, men prisingen har begynt å nærme seg et normalnivå og dette er årsaken til at jeg nå har solgt meg ut, sier han til DN. Om synet på 2018, uttaler han følgende til avisen:– 2018 ser ut til å bli et tøft år for verdens børser. Dette henger i hovedsak sammen med at sentralbankenes stimulans av finansmarkedene vil reduseres og kanskje til og med skifte fortegn. Dette kan påvirker prisingen av aksjer.