KjøpLogg inn

SEB går for «kjøp»

SEB Equity Research oppgraderer Marine Harvest.

Publisert 26. mars 2018 kl. 10.45
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 11.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 97 ord

SEB Equity Research oppgraderer ifølge en analyse Marine Harvest til en kjøpanbefaling fra en holdanbefaling, skriver TDN Direkt.Analytikerne oppjusterer kursmålet på aksjen til 170 kroner fra 138 kroner.«Vi har oppdatert vår globale tilbudsprognose. Sjøtemperaturene har vært ekstremt lave denne vinteren, som demper biomasseveksten og kortsiktig tilbud», heter det fra SEB.Sammen med myndighetenes planer om å selge fire prosent ekstra MTB-kapasitet til sommeren, kan oppdrettere i grønne områder ifølge meglerhuset vokse fisken større og trolig utsette noe høsting til 2019-leveranser.Meglerhuset har ifølge nyhetsbyrået oppjustert sin referansepris for laks i euro med rundt fem prosent for 2018 og 2019.