Ship Finance knaller til

Kvitter seg også med et skip.

Linus Sundahl-Djerf
Børs

Ship Finance har inngått enighet om å kjøpe en flåte på 15 containerskip (feeder size), i kombinasjon med langsiktige bareboat-avtaler til et ledende container-rederi, går det frem av en børsmelding.Kjøpesummen er hemmelig, men oppgis å være nær skrapeverdi.Leieperioden vil være syv år fra levering, med påfølgende kjøpsforpliktelser for befrakter.Levering er ventet i april, og samlet EBITDA-bidrag estimeres til 20 millioner dollar i året.Samtidig har selskapet inngått enighet om salg av containerskipet Avon til en ikke tilknyttet tredjepart.Skipet har operert i det korte markedet, og nettoprovenyet estimeres til 12,5 millioner dollar.Levering til ny eier er ventet i april 2018, og selskapet venter å bokføre en mindre salgsgevinst.- Fokus på vekst- Denne transaksjonen gir en attraktiv kontantstrøm fra en sterk motpart med begrenset nedsiderisiko. Avon var vårt eneste containerskip i det korte markedet, og i lys av det seneste oppsvinget av verdier i sektoren, har vi bestemt oss for å selge skipet mens vi vurderer ulike vekstutsikter, sier Ship Finance-sjef Ole B. Hjertaker i en kommentar. - Vi ser større muligheter for å plassere kapital i 2018, og har stadig fokus på å øke flåten og ordreboken, legger han til.Hele meldingen her.

ship finance
john fredriksen
containerskip
Nyheter
Shipping
Børs