Da Gustafson ble toppsjef for vel syv år siden, la han frem spareplanen «4Excellence» der målet var samlet kostnadskutt på over tre milliarder svenske kroner frem mot 2015, skriver DN. En del av 2011-planen var at it-kostnadene på over 1,2 milliarder svenske kroner skulle halveres. Nå viser det seg at kostnadene imidlertid har økt med 600 millioner svenske kroner frem til i dag. Underveis har SAS fått kritikk for nye nettsider som ikke virket og nyvinninger i fordelsprogrammet Eurobonus er foreløpig lagt på is.- Vi hadde større ambisjoner for effektiviseringer enn vi lykkes med, men SAS hadde en gammel it-plattform, sier Gustafson til avisen.Jobben med å gjøre over 70 år gamle SAS til et moderne selskap har ikke gått helt etter planen.- I 2012 kjempet SAS for å overleve. Jeg skulle ønske vi hadde omstilt raskere, men det var begrenset med penger. Hadde vi ikke spart inn, ville regningen i dag vært enda større, sier SAS-sjefen til DN.