(
FinansavisenPlanen var på sikt å etablere en rekke store parfymerier i Norge, og ta opp kampen mot de etablerte kjedene. I går begjærte selskapet oppbud i Oslo tingrett.- Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen. Butikken holder åpent inntil videre, men den beslutningen kan endre seg alt ettersom hvordan vi vurderer saken, sier Ulriksen til Finansavisen.Senere har det vist seg at etableringen i det norske markedet ble kostbar.
): Den internasjonale kosmetikkkjeden Nordic er en av Europas største parfymeriaktører med mer enn 2.400 butikker i 19 land.Høsten 2015 åpnet den første permanente norske butikken i Bogstadveien i Oslo, i et lokale på to etasjer og over 600 kvadratmeter, i tillegg til en nettbutikk.Siden skulle selskapet Douglas Nordic ekspandere til Sverige og Danmark sammen med lokale partnere, opplyste adm. direktør Thor Hauge til Finansavisen i 2015.Styret opplyste ifølge avisen i en balanserapport 31. januar i år at gjeld er bokført med omtrent 23,6 millioner kroner. Bokførte eiendeler utgjør i henhold til samme rapport om lag 20 millioner kroner, men av disse utgjør utsatt skattefordel like over 11 millioner.Videre oppgir selskapet at det totalt er 28 ansatte i virksomheten.Butikken holder åpentEllen Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind er oppnevnt som bostyrer, og bekrefter at de ansatte fortsatt jobber i butikken.Hun bekrefter at styret har oppgitt en gjeld på 23,6 millioner kroner.- Foreløpig har vi ikke så god oversikt, så det er litt for tidlig å ha en formening om hva gjelden konkret består i, sier Ulriksen til avisen.Kostbar etableringNorge var testmarked for Douglas-kjedens nye omnikanal-konsept, hvor fysiske butikker og netthandel skulle integreres.«Vi er den første parfymerikjeden i Skandinavia med egen app. Her finnes over 30.000 artikler. Med vår app blir telefonen Nordens største sminkepung», uttalte adm. direktør Thor Hauge til Finansavisen i 2015.Selskapet Douglas Nordic, som skiftet navn til DN Nordic i fjor høst, hadde ifølge Finansavisen et samlet underskudd på over 46 millioner kroner før skatt i perioden 2014–2016.Regnskapet for 2017 er foreløpig ikke levert til Brønnøysundregistrene.