Smedvig skal bygge it-klynge i Stavanger

Investeringsselskapet Smedvig putter penger i et nytt it-konsulentselskap og planlegger å bygge en hel it-klynge på 9000 kvadratmeter i Stavanger.

Børs

Et knippe it-veteraner i oljebyen og investeringsselskapet Smedvig er lei av at it-arbeidsplasser flyttes til hovedstaden og at digitaliseringen styres utenfra. Derfor har Smedvig nylig tatt eierskap til to tredjedeler av aksjene i det nystartede it-selskapet Veni, skriver DN. Det skal bli den sentrale aktøren i det nye it-huset på 9000 kvadratmeter Smedvig ønsker å bygge her.- Vi skal være samlingspunktet, sier daglig leder Nils Olav Nergaard i Veni, ifølge avisen.Veni har nå 12 ansatte bare få uker etter oppstarten. Planen er ifølge DN å komme opp i flere hundre arbeidsplasser innen fem år.

it
stavanger
investeringsselskap
Nyheter
Børs