Norsk Hydro venter seg at vil påvirke selskapet negativt.- Introduksjonen av ensidige handelsbarrierer som kvoter og toll vil påvirke Hydro negativt, og kan forstyrre normal handel, sier Hydro-talsmann Øyvind Breivik ifølge Reuters.- Det hersker noe usikkerhet rundt hvilke som kan eller vil bli fritatt for barrierene, så de konkrete effektene for Hydro er noe usikre, legger han til.Breivik påpeker ifølge nyhetsbyrået blant annet at noe av Hydros primæraluminium blir eksportert fra anlegg i Qatar og Canada til USA.Selskapet trekker også frem mindre volumer av rullede aluminiumsprodukter fra Europa til USA.Evig Brasil-problem?Den amerikanske tollen kommer samtidig med at Norsk Hydro sliter med utslippsproblematikk i Brasil, og i aksjen.Ifølge et intervju med Finansavisen fredag tror analysesjef Roger Berntsen i Netfonds at Hydro vil ha problemer med Brasil-virksomheten «nærmest for evig tid».- Hydro kommer seg ikke ut av dette så lett. Om de skulle ønske å selge seg ut, vil de oppdage at det ikke finnes reelle kjøpere av denne virksomheten til markedsriktig pris. De eneste naturlige kjøperne er de som solgte til Hydro i 2011, og som valgte å selge av en grunn, sier han.Ifølge avisen har Berntsen en soleklar salgsanbefaling på Hydro.