Standard Drilling investerer 1,72 millioner dollar for 25,5 prosent eierandel i to PSV-er størrelse medium, går det frem av en børsmelding torsdag.Kjøpet skjer gjennom eierandelen på 25,5 prosent i nystartede Northern PSV AS.Total kjøpesum for de to skipene er 4,9 millioner dollar.Rederiet øker dermed flåten til 20 skip, fordelt på fem heleide store PSV-er og 15 deleide middels store PSV-er (platform supply vessels).Northern PSV AS vil gjøre en emisjon på 6,75 millioner dollar for å finansiere oppkjøpet, samt arbeidskapital i selskapet.- Svært attraktiv prisStandard Drilling-datter Wanax AS vil altså delta i emisjonen på 25,5 prosent-basis.- Kjøpet er gjort til en svært attraktiv pris, og styrker vår posisjon i PSV-markedet i Nordsjøen ytterligere, sier styreleder Martin Nes i en kommentar.Største aksjonær i Standard Drilling er Saga Tankers, med sine 20,19 prosent. Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Saga Tankers med 60,28 prosent.Arne Fredly er 5. største aksjonær med sine 4,94 prosent gjennom Apollo Asset Limited. Han sitter også i styret.