<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statlig norsk selskap casher inn på Spotifys børsnotering

Det statseide investeringsselskapet Argentum vil innkassere opp mot én milliard kroner når Spotify går på børs i New York 3. april.

Publisert 17. mars 2018
Oppdatert 17. mars 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
De svenske Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentson kan få hardere konkurranse i Norge. Foto: Spotify

Argentum kan sitte igjen med mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner på investeringene i Spotify, gjennom det norske vekstfondet Northzone og svenske Creandum, etter det DN erfarer.Adm. direktør i Argentum, Joachim Høegh-Krohn, skriver i en epost til DN at Spotify er en av de virkelige suksesshistoriene som venturebransjen i Norden har frembrakt.- Hva kan dere sitte igjen med fra en eventuell realisering av aksjer i Spotify?- Dette er vanskelig å anslå og uansett noe vi ikke har anledning til å kommentere, skriver Høegh-Krohn til DN.Argentum eier 23,37 prosent av Northzone-fondet Northzone V og 12,20 prosent av Creandum-fondet Creandum II, som igjen har eierandeler i Spotify.- Argentum har hatt noe gevinst på nedsalg som har vært gjort i Spotify, men de potensielt største verdiene er ennå ikke realisert, skriver Høegh-Krohn i eposten til DN.