Statoil bytter navn

- Naturlig å endre navnet vårt, sier konsernsjef Eldar Sætre. Veterinær og dyrekiropraktor bytter også navn.

Børs

Navneendringen understøtter selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap, skriver Statoil i en melding torsdag.Forslaget til nytt navn vil bli fremmet til Statoils generalforsamling 15. mai. Den norske regjeringen støtter som majoritetsaksjonær forslaget og vil stemme for det på generalforsamlingen, opplyses det.- For oss er dette en historisk dag. I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser frem mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt. Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden,» sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.- Verden er i endring, og det er Statoil også. Den største omleggingen av energisystemene i moderne tid er i gang, og vi vil være en pådriver for denne utviklingen. Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt. Navnet understøtter strategien vi la frem i fjor for sikker drift, høy verdiskaping og lave utslipp, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen.Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» - likhet, likeverd, likevekt og balanse- I tillegg signaliserer «nor» et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering, skriver selskapet. Etter formell godkjenning 15. mai vil selskapet starte implementeringen av nytt navn og merkevare.Statoil likte tydeligvis navnet til  veterinær og dyrekiropraktor Christine Siljedal, for Equinor fører fremdeles til veterinær og dyrekiropraktor Christine Siljedal Arnesen - som ifølge Brønnøysundregistrene avviklet sitt enkeltmannsforetak 5. mars og nå bytter navn til Equina. Omprofileringen i 2009 kostet anslagsvis 200 millioner kroner .

Nyheter
Børs