Stordalen: - Bekymringen er en nisse

- Det er like liten grunn til bekymring som om jeg skulle bekymre meg for at det kommer en bitte liten, ny hotellkjede i Stockholm.

Brian Cliff Olguin
Børs

Tre av Norges største krimforfattere, Jørn Lier Horst, Tom Egeland og Tom Kristensen, har forlatt Aschehoug og Gyldendal, og valgt å gå over til Petter Stordalens nysatsinger, forlagene Capitana, Pilar og Gloria.Stordalen beskriver Pilar, Capitana og Gloria som supplement til de fire store mastodontene - Aschehoug, Gyldendal, Cappelen Damm og Vigmostad & Bjørke - og ler av beskyldningene om at han skummer fløten av arbeidet storforlagene har gjort med å bringe frem bestselgende forfattere som Horst, Egeland og Kristensen, skriver DN.Hotellkongen mener at forlagene ikke trenger å være bekymret.- De sitter på alt fra trykkeriene, bokhandelkjedene og bokklubbene, og samarbeider om det meste. Bekymringen er vel heller at det er for få som har kommet inn med nye ideer i bokbransjen, og da kan det fort få preg av forvitring. Er det noe bokmarkedet trenger er det fornyelse, mener Stordalen, ifølge avisen.- Det er like liten grunn til bekymring som om jeg skulle bekymre meg for at det kommer en bitte liten, ny hotellkjede i Stockholm som gjør ting litt annerledes. Bekymring er en nisse som spøker i trange hjerner, sier Stordalen til DN.Les også: Slik skal Stordalen kuppe bokbransjen Les også: Stordalen-forlag får kritikk for «forfatterfisking»

petter stordalen
forlag
bøker
capitana
pilar
gloria
bokbransjen
Nyheter
Børs