Svensk område arver Kamprad-millioner

- Han ville gjøre det mulig for unge mennesker å leve der - ikke måtte flytte, sier Per Heggenes, sjef for Ikea-stiftelsen.

Børs

Den avdøde Ikea-gründeren, Ingvar Kamprads arv går til hans barn, men også utvalgte områder i Sverige, skriver Di.se.Ifølge nettstedet skal den delen av arven som ikke tildeles Kamprads sønner, Peter, Jonas og Mathias Kamprad - samt adoptivdatteren, Annika Kihlbom, gå til satsninger i Norrland.Det viser testamentet, som nå har blitt gjort offentlig. - Ingvar Kamprad har alltid vært interessert i Norrland og har ofte vært der. Han ønsket å gjør det mulig for unge mennesker å bo der, uten at de måtte flytte, sier Per Heggenes, sjef for Ikea-stiftelsen og tidligere talsmann for familien Kamprad til nettstedet.Kamprad-stiftelsen ble grunnlagt i 2011 og har ca. 4,7 milliarder svenske kroner til rådighet. -  Arven gir oss enda bedre muligheter til å fortsette å utvikle grunnlaget og gjøre bruk av det, sier Lena Fritzén, Executive Member i Kamprad-siftelsen..Hvor mye penger det handler om er uklart. Men det er ikke milliardsummer, snarere "et par hundre millioner", skriver Di.se.

ikea
ingvar kamprad
ikea-stiftelsen
norrland
Nyheter
Børs