KjøpLogg inn

- Tesla kan være konkurs innen fire måneder

- Tesla er bare måneder fra et totalt sammenbrudd, sier hedgefondssjef.

Publisert 30. mars 2018 kl. 16.48
Oppdatert 30. mars 2018 klokken 19.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord

- Med mindre Elon Musk trekker en kanin ut av hatten, vil Tesla være konkurs innen fire måneder, sier John Thompson, Vilas Capital Management, til Marketwatch .Han legger til at selskaper til slutt må tjene penger, men han kan ikke se at det noensinne kommer til å skje her.Fondet til Thompson er ikke på mer enn 25 millioner dollar, men Tesla-shorten er den største posisjonen han har, og den regner han med å tjene stort på. Nå satser han også 500.000 dollar av egne penger på det.Regnskapet til Tesla er et av de verste han har sett.Les også: Tesla kan falle 45 prosent- Dette er en av de verste resultatregnskapene jeg noensinne har sett og når det står mellom historien og økonomien, vil finansene vinne i dette tilfellet, sier han til Marketwatch.I en epost sist helg fortalte han sine kunder at Tesla uten tvil er i ferd med å gå konkurs.Han underbygget dette med leveringsproblemene med Model 3, fallende etterspørsel etter Model S og X, at Moody's sannsynligvis vil nedgradere Tesla ytterligere, fra B til CCC, og at det i lys av det kan bli problemer med finansieringen.Han peker også på at Tesla har en børsverdi på det dobbelte av Ford, som produserte 6 millioner biler i fjor med et resultat på 7,6 milliarder dollar. Tesla produserte 100.000 biler og tapte 2 milliarder dollar.Han viser til at Ford også 12 milliarder dollar i kontanter, mens Tesla sannsynligvis vil gå tom for penger i løpet av de neste 3 månedene.- Jeg har aldri sett noe så absurd i min karriere, sier han til Marketwatch.Tesla ønsket ikke å kommentere Thompsons uttalelser.