KjøpLogg inn

Trump med hardt angrep på Amazon

USAs president Donald Trump kritiserer nett-giganten Amazon for å betale lite for skatt og utkonkurrere vanlige butikker.

Publisert 29. mars 2018 kl. 19.34
Oppdatert 30. mars 2018 klokken 09.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 101 ord
President Donald Trump walks to board Marine One on the South Lawn of the White House, Thursday, March 29, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci

På Twitter skriver Trump at han uttrykte bekymring for Amazons rolle lenge før han ble valgt til president.– De betaler lite eller ingen skatt til delstater og lokale myndigheter, skriver Trump.Han hevder også at USA taper store summer på at Amazon bruker det amerikanske postvesenet som sin «løpegutt». I tillegg gir han netthandel-selskapet skylda for at mange tusen amerikanske butikker går dukken.Trump har også tidligere rettet lignende kritikk mot Amazon, som har vokst til å bli et av verdens største selskaper. Onsdag falt selskapets aksjer over 4 prosent, etter at nettstedet Axios skrev at Trump vurderer å bruke konkurranselovgivningen mot Amazon.(©NTB)