De amerikanske børsene steg tirsdag. Dow Jones endte opp 0,5 prosent til 24.727,27, mens S&P 500 nøyde seg med en oppgang på 0,2 prosent til 2.716,94.Energisektoren ledet an. Investorene venter på utfallet av ukens rentemøte.Nasdaq steg 0,3 prosent til 7.364.30.Men alle fikk ikke være med på oppturen.Facebook-aksjen falt nye 5 prosent tirsdag i kjølvannet av den verste dagen i selskapets fire år gamle børshistorie. Markedsverdien har stupt 50 milliarder dollar på to dager etter at det ble kjent at Cambridge Analytica, som har bånd til president Donald Trumps 2016-kampanje, meldte at informasjon fra rundt 50 millioner Facebook-brukere er brukt for å påvirke velgere.S&P 500s tech-sektor falt 2 prosent tirsdag. Twitter og Snap falt henholdsvis 9 og 4 prosent, i kjølvannet av raset i Facebook og sviktende tillit til hvordan sosiale medier lagrer og behandler all den tildels ukjente mengden informasjon om brukerne og deres vaner.Oracle stupte rundt 10 prosent etter å ha sluppet regnskapstall som skuffet investorene.
Se også: Amazon passerte Alphabet