Vil aksjene falle når rentene stiger?

Sjefstrateg i Danske Bank Tine Choi forklarer.

Børs

Aksjemarkedene har vært preget av usikkerhet de seneste månedene, og investorfrykt for renteheving har betydd kursfall, spesielt i USA.Den umiddelbare oppfattelsen hos mange investorer er at når rentene stiger, så rammer det aksjekursene negativt. Men det er ingen evig sannhet, for både timingen og årsaken til renteøkningene er helt avgjørende, skriver børsen.dk.Ifølge Danske Banks sjefstrateg Tine Choi er det riktig nok, at «mest sannsynlig», så vil høyere renter føre til lavere aksjekurser.- Og ettersom vi forventer at rentene vil stige i tiden fremover, vil ikke da avkastningsutsiktene for aksjer være negativ? Ikke helt. Vi finner at det er hastigheten av renteøkningene som er avgjørende, og ikke så mye at rentene stiger fra deres nåværende nivå, sier Choi, ifølge det danske nettstedet.Les også:  Klar tale: Renten settes opp etter sommeren

aksjer
danske bank
renteøkning
renter
Nyheter
Børs