Wall Street skjelver

Donald Trump hisser opp til krig. Fallene ble stygge. Og: Facebook-stormen løyer ikke.

Trader Peter Tuchman works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, March 5, 2018. Banks and technology companies are leading U.S. stocks lower in early trading on Wall Street. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
Med annonseringen av  har USAs president Donald Trump startet handelskrigen.Wall Street frykter selvfølgelig konsekvensene.Da handelen stengte torsdag, var Dow Jones ned 2,93 prosent (724 poeng) til 23.957,89, Nasdaq 2,43 prosent til 7.166,68, mens den bredere S&P 500-indeksen hadde gått tilbake 2,52 prosent til 2.643,69.Salgspresset ble særlig stort mot slutten. Bare den siste timen falt Dow Jones over 250 poeng.- Gjør investorer nervøseIfølge Financial Times sikter Trump seg med Kina-tollen inn på produkter som roboter og høyhastighetstog.Straffetollen karakteriseres som en hevn for angivelig tyveri av amerikansk opphavsrett på teknologi. En undersøkelse viser ifølge Trump-administrasjonen at dette tyveriet har pågått over flere tiår.Talsmenn for Det hvite hus mener dette er et historisk tiltak mot «økonomisk aggresjon» fra Kina.- Trumps proteksjonisme gjør investorer nervøse. Tidligere erfaringer viser at denne politikken er forfeilet, mens selv moderate handelsbarrierer kan forstyrre dagens komplekse, globale varekjeder, skriver direktør for global makro Dario Perkins i TS Lombard ifølge CNBC i et notat torsdag.Krasjlanding for BoeingCaterpillar, 3M og Boeing ble dagens svakeste Dow-komponenter. Sistnevnte falt 5,2 prosent til 319,61 dollar.Førstnevnte dundret ned 5,7 prosent til 146,90 dollar, mens 3M ble straffet med en nedgang på 4,7 prosent til 223,17 dollar.Syv av 11 S&P 500-delindekser falt over to prosent, inklusive teknologi og finans.Flere storbanker utmerket seg negativt, og Bank of America, Citigroup og JP Morgen falt 4,1-4,2 prosent.Hva skjer med renten?Investorene fordøyde nemlig også , der den ferske sentralbanksjefen Jerome Powell ifølge Marketwatch tegnet et uklart bilde av rentebanen.På makrofronten var  blandet ball.Det samme var foreløpige , der pilene peker oppover for industrien og nedover for tjenestesektoren. for øvrig mer enn ventet, og mens  også er opp.Facebook-stormen løyer ikkeBlant enkeltaksjer tynget naturligvis Facebook, som falt nye 2,7 prosent til 164,89 dollar.Det har stormet rundt Facebook etter oppslagene om at Cambridge Analytica - med - skal ha brukt personlige detaljopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere uten tillatelse.I går beklaget Facebook-sjef Mark Zuckerberg kontroversene i et intervju med CNN, og sa at han er .En bekymring i markedet er at databruken for Facebook og andre store teknologiselskaper kan bli regulert.- De kommer ikke til å skrive regler bare for Facebook. Dette kan bli en motvind for disse aksjene, sier sjefstrateg Shawn Cruz i TD Ameritrade til CNBC.